Naujienos ir receptai
Gaivusis lašišos ir mangų tartaro receptas
Tartaras su mangu ir avokadu Receptui reikės: 1vnt gerai sunokusio avokado 1vnt gerai sunokusio mango 200g sūdytos lašišos juodų pipirų, raudonų pipirų grūdeliais ir porų daigų Gaminam Lašišos tartaras, dviem porcijom Viską supjaustome gabaliukais , imame konditerinį žiedą ar dubenėlį ir sluoksniuojam, pirmas sluoksnis - avokadas, antras - mangas , trečias - lašiša, papuošiam mango griežinėliais , maltais juodais pipirais, raudonais pipirų grūdeliais ir porų daigais ar kitais mėgstamais žalumynais, skanaus
Sužinokite daugiauŽalieji ritinėliai
Lašišos - špinatų užkandis Receptui reikės: 300 g. varškės tepamo sūrelio 1 skiltelės česnako 350 g. Sūdytos arba rūkytos lašišos filė Špinatiniam omletui: 1 pakuotės šaldytų špinatų 2 skiltelių česnako 1 v. šaukšto sviesto 4 kiaušinių žiupsnelio šviežiai tarkuoto muskato riešutožiupsnelio maltų juodųjų pipirųžiupsnelio druskos Gaminam Špinatus pakepinkite ant sviesto, įspauskite česnaką, suberkite prieskonius. Pakepintus špinatus sudėkite į dubenį ir šiek tiek atvėsinkite.Į pravėsusius špinatus sudėkite kiaušinio trynius. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į špinatų kiaušinių masę.Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Masę išpilkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite apie 15 min. Iškeptą omletą atvėsinkite iki kambario temp.Tepamą sūrelį sumaišykite su česnaku. galima įpjaustyti šviežių krapų.Ant omleto užtepkite sūrelio masę, sudėliokite lašišos filė gabaliukus ir susukite į vyniotinį. Susukite į maistinę plėvelę ir padėkite bent 2 val. į šaldytuvą, po to supjaustykite griežinėliais ir serviruokite kaip jums patinka
Sužinokite daugiauFjord Sales ir Geras Skonis klubo vakarienė Vilniuje + Upėtakio Gravlax receptas
Šį savaitė mums buvo neįprasta, kadangi dalyvavome skonio ir gurmanų klubo "Geras Skonis" vakarienėje. Akcentuojame tai, nes vakarienė buvo neeilinė. Gero Skonio gurmanų klubo organizuojamos vakarienės vyksta kelis kartus per metus skirtinguose Lietuvos miestose ir restoranose. Šį kartą vakarienė įvyko naujai atsidariusiame Vilnius Park Plaza viešbučio panoraminiame restorane Horizontas. „Gero skonio“ klubo vakarienėse, patiekalai buvo ne iš įprasto restorano meniu, tačiau ruošti tik tam vieninteliam vakarui. Tai viena iš vilionių tikriems gurmanams atkeliauti į „Gero skonio“ vakarienes, o dar – puiki kompanija, naujos pažintys ir jauki atmosfera bei įdomūs pasakojimai. Nuotrauka su vaizdu iš restorano Horizontas Mums šis vakaras buvo dar svarbus dėl tos priežasties, kad galėjome pristatyti žuvies produktus plačiai auditorijai - vakarienėje dalyvavo virš 80 dalyvių iš svečių iš profesnio maisto pasaulio. Virtuvės šefas Gintaras Martinonis parodė savo meistrystę ruošdamas patiekalus iš mūsų Vaivorykštinio Upėtakio filė bei gamino patiekalą iš Islandiškos menkės išpjovos. Nuotraukoje Fjord Sales parduotuvės direktorius Artūras Užkandžiui ant stalų atkeliavo upėtakio gravlax, lydimas priderinto padažo, daržovių ir duonos, o prie užkandžio buvo pasiūlytas Ilzenbergo Dvaro rausvasis vynuogių vynas. Nuotraukoje "Gravlax" sūdyta upėtakio filė Užkandį keitė karštasis patiekalas iš žuvies : Menkės nugarinės išpjova, kepta lėtoje temperatūroje patiekta su bolivine balanda ir skaninta krevečių kiautų aliejumi. Nuotraukoje Menkės išpjova su bolivine balanda Fjord Sales savo žuvies ir jūros gėrybių produktus tiekia į geriausius Lietuvos restoranus jau ne pirmus metus, džiugindama šefus bei restoranų svečius kokybiška produkcija. Šis vakaras buvo ne išimtis ir mes labai džiaugėmės sulaukę didelio svečių dėmesio bei susidomėjimo produktais. Receptas kaip pasigaminti Upėtakio gravlax Ingredientai: 1 Norvegiško Vaivorykštinio upėtakio filė (su oda, be kaulų ir kuo šviežesnė) 3 šaukštai stambios jūros druskos 2 šaukštai baltojo cukraus 1 šaukštas rudojo cukraus 1 šaukštas grūstų juodųjų pipirų Didelis kiekis šviežių krapų, smulkiai supjaustyti Papildomai: Norint pridėti papildomo skonio, galima pašlakstyti akvavitu arba degtine. Gamybos procesas: Upėtakio paruošimas: Apiplaukite upėtakio filė po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Druskos mišinio ruošimas: Dubenyje sumaišykite stambią druską, baltąjį cukrų, rudąjį cukrų ir grūstus juoduosius pipirus.Upėtakio paruošimas sūdimui: Ant plokščios paviršiaus ištieskite maistinę plėvelę. Ant plėvelės paskirstykite pusę smulkiai supjaustytų krapų. Ant krapų dėkite upėtakio filė, oda žemyn. Jei naudojate akvavitą arba degtinę, dabar ją užpilkite ant upėtakio mėsos.Užklojimas druskos mišiniu: Ant upėtakio mėsingosios pusės tolygiai paskirstykite druskos ir cukraus mišinį, gerai įspaudžiant. Ant viršaus užberkite likusius krapus. Suvyniokite upėtakio filė maistine plėvele.Brandinimas: Užsūdžius upėtakio filė palikite šaldytuve apie 36-48 valandas. Geriausiam rezultatui filė reikėtų apversti kas 12 valandų.Pateikimas: Baigus brandinimo etapą žuvis jau yra paruošta. Išimkite ją iš šaldytuvo ir išpakuokite. Nuskrebkite didžiąją dalį krapų ir druskos mišinio. Naudodami aštrų peilį, žuvį supjaustykite į plonas riekeles. Pateikite kartu su juoda ar balta duona su garstyčių padažu, kapariais, svogūnais ir kitais priedais. Atminkite, kad gravlax upėtakis ar lašiša visada pateikiama žalia, todėl visada pradėkite nuo šviežiausios žuvies ir įsitikinkite, kad viskas paruošimo metu būtų švaru.
Sužinokite daugiauPulpo Gallego - Aštuonkojis paruoštas Galicijos stiliumi
Keliaujant po vakarų Europą ganėtinai dažnai sutinkamas Viduržemio jūros virtuvės ingredientas yra aštuonkojis. Aštuonkojai yra pamėgti dėl savo mėsingos ir tuo pačio standžios baltymų struktūros, bei švelnaus jūrinio skonio. Aštuonkojai naudojami gaminant užkandukus arba kaip pagrindinis karštasis patiekalas. Gaminant dažniausiai yra naudojami aštuonkojų čiuptuvai. Nuotrauka iš mūsų kelionės archyvo po Portugalija Kadangi aštuonkojis mūsų šalies virtuvės kultūroje yra netradicinis ingredientas, neretai vengiame rinktis šį produktą, bijodami jį "sugandinti". Pasirinktas netinkamo šviežumo ir (ar) paruoštas neteisingai, aštuonkojis gausis "guminis" ir galimai visai nekramtomas. Dėl šios priežasties, savo parduotuvėje mes pasirinkome jau virtus ir valytus aštuonkojų čiuptuvus, kurie yra gaudomi Portugalijos vandenyse. Jie yra verdami itin šviežūs - kad užtikrinti geriausias maistines savybes ir skonį. Tuomet aštuonkojų čiuptuvai yra išrūšiuojami pagal dydžius, kruopščiai išfasuojami ir užšaldomi greituoju būdu, tik vieną kartą. Kaip gi gaminti mūsų aštuonkojų čiuptuvus? Tradicinis Ispaniškas Pulpo Gallego paruošimas (4 asmenims): 1. Virti aštuonkojų čiuptuvai – 400g 2. 3 didelės bulvės (arba daugiau mažesnių) 3. Ypač tyro alyvuogių aliejaus 4. Druskos* 5. Rūkytos paprikos* *Rekomenduojame naudoti Amandus skanintą druską su Rūkyta paprika ir pomidorais Procesas 1. Atlaidinkite virtus aštuonkojų čiuptuvus, tai geriausia padaryti paliekant produktą parą laiko šaldytuve, arba vakuumuotą pakuotę su produktu panardinant į indą su šaltu vandeniu – taip atlaidinsite produktą per valandą. 2. Kol aštuonkojai „šyla“ išvirkite švarias ir nuvalytas bulves. Išvirus supjaustykite kubeliais arba apskrita forma. *Papildomai virtas bulves galima lengvai sukepinti, bet tai jau bus nukrypimas nuo tradicinio Pulpo Gallego recepto. 3. Atitirpinus aštuonkojo čiuptuvus, juos galima iškarto supjaustyti ir serviruoti ant bulvių. Aštuonkojus skaniausia pjaustyti apskritais gabaliukais apie 1.5cm storio. Jeigu norite šiltesnio patiekalo, tuomet siūlome aštuonkojo čiuptuvus pašildyti garuose, ant keptuvės ar griliuje. Paruošimas garuose: įkaitusiame gariniame puode sudėkite aštuonkojų čiuptuvus ir pašildykite 4-5 minutes. Laikas gali skirtis priklausomai nuo įrangos, bet procesas turi būti tikrai trumpas. Paruošimas ant keptuvės: įkaitintoje keptuvėje įpilkite kepimui tinkamo alyvuogių aliejaus ir vidutinėje kaitroje pakepinkite aštuonkojų čiuptuvus bendrai iki 2-3minučių. Paruošimas griliuje: lengvai sutepkite aštuonkojų čiuptuvus kepimui tinkamu alyvuogių aliejumi ir apie 180-200 laipsnių įkaitusiame griliuje dėkite ant grotelių. Kepti iki 2-iejų minučių. 4. Užbaigimui, serviruokite aštuonkojus ant pjaustytų bulvyčių, arba jeigu supjaustėte bulves kubeliais, jas serviruokite lėkštės viduryje, o aplink apdėkite aštuonkojais, kaip nuotraukoje. Pašlakstykite skaniu ypač tyru alyuogių aliejumi (Puikiai tinka skanintas Jose Gourmet alyvuogių aliejus su citrina arba Piri-piri paprika) ir pabarstykite viską stambia druska ir rūkyta paprika (Puikiai dera Amandus Rūkytų paprikų ir pomidorų druska – „Du viename“). Pulpo Gallego serviravimo pavyzdys 5. Užkandžiaukite su mėgstamais kartu su mėgstamais gėrimais besidžiaugiant Viduržemio jūros skoniais. Skanaus! Nuotrauka iš mūsų kelionės archyvo po Portugalija Šilčiausi linkėjimai!Fjord Sales
Sužinokite daugiauKrevečių summer-rolls receptas
Pagaliau orai atšilo, vasara jau čia ir karštis vis dažniau verčia rinktis lengvesnius patiekalus. Be to, šviežių salotų pasirinkimas daržuose yra toks gausus, jog kartais rodosi nebežinai ką su jomis daryti. Apjungiant šias dvi "problemas" galimas labai geras, lengvas ir skanus sprendimas - Vasariški ryžių lapų suktinukai su krevetėmis (angl. Summer rolls). Dalinames savo kurtu receptu kaip skaniai, greitai ir paprastai pagaminti lengvus pietus, vakarienę ar gerą užkandį.
Sužinokite daugiauKarališkųjų Kamčiatkos Krabų receptas
Kaip gaminti krabų kojas? Pristatant Karališkąsias krabų kojas mes ganėtinai dažnai susilaukiame klausimo kaip teisingai jas reikia pagaminti? Toks klausimas iškyla tiems, kas pirmą kartą planuoja ragauti šį unikalų delikatesą, jau ragavusiems ar net tiems kas jau yra gaminę, bet nesėkmingai (krabų kojos gavosi sausos, prikepusios ar pervirusios). Iš tiesų, krabų kojoms pagaminti praktiškai nereikalinga didelė patirtis virtuvėje, nes jas užtenka išvirti vandenyje arba kepti orkaitėje. Norint virti atitirpintas krabų kojas užtrunka jas virti apie 12 minučių.Jeigu norite įdomesnio pateikimo, dalinamės receptu kaip gaminti jas orkaitėje: Česnakinis krabas orkaitėje (2 žmonėms) Receptui reikės: Šaldytų Kamčiatkos krabų kojų (apie 1kg) Česnako skiltelės - 4vnt GHI sviestas arba 4 šaukštai alyvuogių aliejaus Krapai ir/ar petražolės Gaminam: Krabų kojas atitirpinam kambario temperatūroje - užtrunka apie 1 valandą. Kol krabų kojos "šildosi" kambaryje, paruoškite GHI sviesto ir pjaustytų žolelių masę, kuria vėliau reikės ištepti krabų kojas. Atvėsintas kojas nusausinkite, ištepkite sviesto ir žolelių mase ir gražiai išdėlioję ant kepimo skardos pašaukite į orkaite. Krabų kojas siūlome kepti 180°C temperatūroje, konvekcijos (vėjelio) režimu apie 16-18min. Raudonas krabas - iškepęs krabas. Iškepusios krabų kojos įteptos sviestu ir žolelėmis Krabų kojų kepimas griliuje Tai pat jeigu mėgstate gaminti maistą ant ugnies, dalinamės paprastomis instrukcijomis kaip taisyklingai iškepti, nesudeginus krabų mėsos. Sėkmingam paruošimui reikalingas grilius su uždaru dangčiu, toks kaip Kamado Bono, kurį reikia įkaitinti iki 200°C temperatūros. Griliuje išdėliotas krabų kojas kepti ant tiesioginės kaitros 3 minutes iš vienos pusės ir 3 minutes iš kitos. Griliuje iškeptos krabų kojos Padažai Kamčiatkos krabų mėsa pati iš savęs yra labai turtinga skoniais, bet pagardinti siūlome šiuos paprastus padažus: Ypač tyras alyvuogių aliejus su šviežiai spaustu česnaku Šviežiai spaustos citrinų sultys su pjaustytais krapais Šviežiai spaustos laimų sultys su aitriąja paprika ir pjaustytomis kalendromis Saldaus mango, alyvuogių aliejaus ir aitriųjų paprikų padažas, kurį pagaminti galima smulkintuve (blenderyje) sumaišius visus ingredientus. Patiekimo su padažais ir užkandžiais pavyzdys Linkime skanių potyrių ir atradimų! Fjord Sales
Sužinokite daugiauŠventinės rūkytos lašišos salotos
Rūkytos lašišos salotos su kiaušiniais ir pomidorais - puiki idėja Velykoms.
Sužinokite daugiau