Krevečių summer-rolls receptas

Krevečių summer-rolls receptas

Vasariškas ryžių popieriaus suktinukų su krevetėmis receptas

Pagaliau orai atšilo, vasara jau čia ir karštis vis dažniau verčia rinktis lengvesnius patiekalus. Be to, šviežių salotų pasirinkimas daržuose yra toks gausus, jog kartais rodosi nebežinai ką su jomis daryti.

Apjungiant šias dvi "problemas" galimas labai geras, lengvas ir skanus sprendimas - Vasariški ryžių lapų suktinukai su krevetėmis (angl. Summer rolls).

Šiam receptui svarbiausi yra šie ingredientai:

  • Ryžių lapai/popierius
  • Ryžių vermišeliai (ploni beveik permatomi makaronai)
  • Salotų lapai
  • Daug šviežių žolelių (mėta, bazilikas, petražolės, tiks beveik viskas ką randate darže)
  • Daržovės (agurkai, morkos, saldžioji paprika)
  • Krevetės

Pasiruošimas

Labai svarbu visus ingredientus pasiruošti prieš pradedant sukti ryžių lapų suktinukus.
Žoleles atskirkite nuo stiebų, pasilikite tik lapelius;
Salotų lapus suplėšykite į plaštakos dydžio lapelius;
Morkas, agurkus, papirką bei svogūnų laiškus supjaustykite šiaudeliais rodomojo piršto ilgumu;
Ryžių vermišelius virkite apie 2-3 minutes verdančiame vandenyje, po to atvėsinkite šaltame vandenyje ir nukošus padėkite patogiai ir lengvai pasiekiamai ant stalviršio vėlesniam naudojimui;
Atšildžius krevetes virkite pasūdytame vandenyje iki tol, kol jos nepakeis savo spalvos į rausvą oranžinę. Tuomet virtas krevetes supjaustyti į mažesnius apskritus gabaliukus.

Sukimo procesas

Pripildykite dubenėlį ar puodą šiltu vandeniu (ne verdančiu), kuriame išmirkykite ryžių lapą. Mirkykite jį laikydami rankose tol, kol jis pasidarys elastiškas. Jeigu jaučiate, kad ryžių popierius raukšlėjasi ir suminkštėja labai greitai, tai gal būti dėl to, kad vanduo yra per karštas.

Sukti ryžių lapus rekomenduojame ant drėgnos pjaustymo lentelės.

Summer rolls sukimo procesas
Nuotrauka pasiskolinta iš šios svetainės: nuoroda

Kaip nuotraukoje parodyta, ryžių lapą dedame plokščiai ant pjaustymo lentelės. Tuomet ant krašto dedame plėšytą salotų lapą, ant salotų viršaus krauname virtus ryžių vermišelius ir ankščiau pjaustytus agurkus, morkas, paprikas, svogūnų laiškus ir žoleles. Skirtingų daržovių proporciją dėkite tokią kokios norisi. Jeigu sukate summer-rolls pirmą kartą, siūlome pjaustytas krevetes dėti kartu su daržovėmis. Jeigu įgūdžių daugiau - galite dėti kaip parodyta nuotraukoje.

Įdomus priedas, norint suteikti papildomai skonio, tai yra ant viršaus daržovių uždėti riešutų sviesto.


Nuotrauka pasiskolinta iš šios svetainės: nuoroda

Kai būsite pasiruošę sukti, paimkite ryžių lapą už žemiausio krašto ir suspausdami pirštais sukite nuo savęs.  


Nuotrauka pasiskolinta iš šios svetainės: nuoroda

Įpusėjus sulenkite kairiąją ir dešinąją puses kaip parodyta nuotraukoje ir užbaikite sukti, kol nesibaigs popieriaus lapas.

*Sukite tiek, kiek suvalgysite tą kartą, nes summer-rolls skaniausi šviežūs. Rekomenduojame žmogui susukti 2-3 suktinukus.

Susukus suktinukus, perpjaukite per pusę ir patiekite kartu su padažu.

Padažas

Prie ryžių lapų suktinukų skanu pasidaryti padažą, kuris papildys jų lengvą skonį dar išraiškingesnėmis natomis.

Padažui reikės:

  • Švelnaus riešutų sviesto - 1 valgomojo šaukšto 
  • Geriamojo vandens - 1 valgomojo šaukšto
  • Ryžių acto - 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Sojų padažo - 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Klevų sirupo (ar kitas pasirinktinas) - 1-2 arbatiniai šaukšteliai
  • Skrudintų sezamų aliejaus - 2 arbatiniai šaukšteliai

Sumaišykite visus ingredientus indelyje, jeigu kažko trūksta, pakoreguokite proporcijas pagal tai, ko labiausiai norisi. Serviruokite nedideliuose indeliuose, kuriuose patogu bus mirkyti ryžių lapų suktinukus.


Mums gavosi taip. Pasidalinkite kaip gausis jums!

Skanaus!

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.