Red King Crab legs

Karališkųjų Kamčiatkos Krabų receptas

Kaip gaminti krabų kojas?

Pristatant Karališkąsias krabų kojas mes ganėtinai dažnai susilaukiame klausimo kaip teisingai jas reikia pagaminti? 

Toks klausimas iškyla tiems, kas pirmą kartą planuoja ragauti šį unikalų delikatesą, jau ragavusiems ar net tiems kas jau yra gaminę, bet nesėkmingai (krabų kojos gavosi sausos, prikepusios ar pervirusios).

Iš tiesų, krabų kojoms pagaminti praktiškai nereikalinga didelė patirtis virtuvėje, nes jas užtenka išvirti vandenyje arba kepti orkaitėje.
Norint virti atitirpintas krabų kojas užtrunka jas virti apie 12 minučių.
Jeigu norite įdomesnio pateikimo, dalinamės receptu kaip gaminti jas orkaitėje:

Česnakinis krabas orkaitėje (2 žmonėms) 

Receptui reikės:

  • Šaldytų Kamčiatkos krabų kojų (apie 1kg)
  • Česnako skiltelės - 4vnt
  • GHI sviestas arba 4 šaukštai alyvuogių aliejaus 
  • Krapai ir/ar petražolės

    Gaminam:

    Krabų kojas atitirpinam kambario temperatūroje - užtrunka apie 1 valandą. Kol krabų kojos "šildosi" kambaryje, paruoškite GHI sviesto ir pjaustytų žolelių masę, kuria vėliau reikės ištepti krabų kojas. Atvėsintas kojas nusausinkite, ištepkite sviesto ir žolelių mase ir gražiai išdėlioję ant kepimo skardos pašaukite į orkaite. Krabų kojas siūlome kepti 180°C temperatūroje, konvekcijos (vėjelio) režimu apie 16-18min.

    Raudonas krabas - iškepęs krabas.


    Iškepusios krabų kojos įteptos sviestu ir žolelėmis

    Krabų kojų kepimas griliuje

    Tai pat jeigu mėgstate gaminti maistą ant ugnies, dalinamės paprastomis instrukcijomis kaip taisyklingai iškepti, nesudeginus krabų mėsos. 
    Sėkmingam paruošimui reikalingas grilius su uždaru dangčiu, toks kaip Kamado Bono, kurį reikia įkaitinti iki 200°C temperatūros. 

    Griliuje išdėliotas krabų kojas kepti ant tiesioginės kaitros 3 minutes iš vienos pusės ir 3 minutes iš kitos. 


    Griliuje iškeptos krabų kojos

    Padažai

    Kamčiatkos krabų mėsa pati iš savęs yra labai turtinga skoniais, bet pagardinti siūlome šiuos paprastus padažus:

    • Ypač tyras alyvuogių aliejus su šviežiai spaustu česnaku
    • Šviežiai spaustos citrinų sultys su pjaustytais krapais
    • Šviežiai spaustos laimų sultys su aitriąja paprika ir pjaustytomis kalendromis
    • Saldaus mango, alyvuogių aliejaus ir aitriųjų paprikų padažas, kurį pagaminti galima smulkintuve (blenderyje) sumaišius visus ingredientus.


    Patiekimo su padažais ir užkandžiais pavyzdys

    Linkime skanių potyrių ir atradimų!

    Fjord Sales 

    Grįžti į tinklaraštį

    Rašyti komentarą

    Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.