Šventinės rūkytos lašišos salotos

Šventinės rūkytos lašišos salotos

   
Norime pasidalinti mūsų pamėgtomis salotomis naudojant 72-iejų valandų šalto rūkymo Dragen rūkyklos lašišą. Šios salotos puikiai tiks Velykų proga, kuomet tiesiog virtų kiaušinių jau būna atsivalgyta ir norisi paįvairinti Velykų stalo patiekalus. 
Porcijai dviem jums reikės šių ingredientų:
   

Ingredientai

Gamyba

Smulkiais gabaliukais supjaustome rūkytos lašišos filė, tai pat smulkiais kubeliais supjaustome virtus kiaušinius bei pomidorus. Viską suberkite į vieną gilesnį dubenėlį. Suplėšykite nuplautus salotų lapus ir sudėkite juos į dubenėlį su kitais ingredientais.
Padažo gaminimas yra išties paprastas. Porą arbatinių šaukštelių garstyčių sumaišyti su dviem šaukšteliai ypač tyro alyvuogių aliejaus ir viską išmaišyti. 
   
Šioms salotoms ypatingai tinka ši 72 valandas rūkyta lašiša. Ji rūkoma pagal tradiciniu norvegų būdu, kuomet žuvis yra sausai užsūdoma ir vėliau rūkykloje iškabinama, rūkoma kadagio šakomis. Taip rūkyta lašiša įgauna intensyvų kadagio aromatą ir dūmų skonį. 
   
Skonis be galo unikalus, lengvai saldus ir ne per stipriai sūrus. Dėl ilgo rūkymo proceso žuvis įgauna išskirtinę tekstūrą, išlieka riebi ir standi.
  
Gražių, jaukių ir skanių Šventų Velykų!
  
Fjord Sales
Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.