Tartaras su mangu ir avokadu
Receptui reikės:
- 1vnt gerai sunokusio avokado
- 1vnt gerai sunokusio mango
- 200g sūdytos lašišos
- juodų pipirų, raudonų pipirų grūdeliais ir porų daigų


Tartaras su mangu ir avokadu
Receptui reikės:

Norvegijos lašiša ir upėtakis – be antibiotikų, tvariai auginta fjordų vandenyse. Pilna omega-3 ir natūralaus skonio. Atraskite Fjord Sales asortimentą.
Sužinokite daugiauLašišos - špinatų užkandis Receptui reikės: 300 g. varškės tepamo sūrelio 1 skiltelės česnako 350 g. Sūdytos arba rūkytos lašišos filė Špinatiniam omletui: 1 pakuotės šaldytų špinatų 2 skiltelių česnako 1 v. šaukšto sviesto 4 kiaušinių žiupsnelio šviežiai tarkuoto muskato riešutožiupsnelio maltų juodųjų pipirųžiupsnelio druskos Gaminam Špinatus pakepinkite ant sviesto, įspauskite česnaką, suberkite prieskonius. Pakepintus špinatus sudėkite į dubenį ir šiek tiek atvėsinkite.Į pravėsusius špinatus sudėkite kiaušinio trynius. Baltymus išplakite su žiupsneliu druskos iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į špinatų kiaušinių masę.Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Masę išpilkite į skardą ištiestą kepimo popieriumi ir kepkite apie 15 min. Iškeptą omletą atvėsinkite iki kambario temp.Tepamą sūrelį sumaišykite su česnaku. galima įpjaustyti šviežių krapų.Ant omleto užtepkite sūrelio masę, sudėliokite lašišos filė gabaliukus ir susukite į vyniotinį. Susukite į maistinę plėvelę ir padėkite bent 2 val. į šaldytuvą, po to supjaustykite griežinėliais ir serviruokite kaip jums patinka
Sužinokite daugiauŠį savaitė mums buvo neįprasta, kadangi dalyvavome skonio ir gurmanų klubo "Geras Skonis" vakarienėje. Akcentuojame tai, nes vakarienė buvo neeilinė. Gero Skonio gurmanų klubo organizuojamos vakarienės vyksta kelis kartus per metus skirtinguose Lietuvos miestose ir restoranose. Šį kartą vakarienė įvyko naujai atsidariusiame Vilnius Park Plaza viešbučio panoraminiame restorane Horizontas. „Gero skonio“ klubo vakarienėse, patiekalai buvo ne iš įprasto restorano meniu, tačiau ruošti tik tam vieninteliam vakarui. Tai viena iš vilionių tikriems gurmanams atkeliauti į „Gero skonio“ vakarienes, o dar – puiki kompanija, naujos pažintys ir jauki atmosfera bei įdomūs pasakojimai. Nuotrauka su vaizdu iš restorano Horizontas Mums šis vakaras buvo dar svarbus dėl tos priežasties, kad galėjome pristatyti žuvies produktus plačiai auditorijai - vakarienėje dalyvavo virš 80 dalyvių iš svečių iš profesnio maisto pasaulio. Virtuvės šefas Gintaras Martinonis parodė savo meistrystę ruošdamas patiekalus iš mūsų Vaivorykštinio Upėtakio filė bei gamino patiekalą iš Islandiškos menkės išpjovos. Nuotraukoje Fjord Sales parduotuvės direktorius Artūras Užkandžiui ant stalų atkeliavo upėtakio gravlax, lydimas priderinto padažo, daržovių ir duonos, o prie užkandžio buvo pasiūlytas Ilzenbergo Dvaro rausvasis vynuogių vynas. Nuotraukoje "Gravlax" sūdyta upėtakio filė Užkandį keitė karštasis patiekalas iš žuvies : Menkės nugarinės išpjova, kepta lėtoje temperatūroje patiekta su bolivine balanda ir skaninta krevečių kiautų aliejumi. Nuotraukoje Menkės išpjova su bolivine balanda Fjord Sales savo žuvies ir jūros gėrybių produktus tiekia į geriausius Lietuvos restoranus jau ne pirmus metus, džiugindama šefus bei restoranų svečius kokybiška produkcija. Šis vakaras buvo ne išimtis ir mes labai džiaugėmės sulaukę didelio svečių dėmesio bei susidomėjimo produktais. Receptas kaip pasigaminti Upėtakio gravlax Ingredientai: 1 Norvegiško Vaivorykštinio upėtakio filė (su oda, be kaulų ir kuo šviežesnė) 3 šaukštai stambios jūros druskos 2 šaukštai baltojo cukraus 1 šaukštas rudojo cukraus 1 šaukštas grūstų juodųjų pipirų Didelis kiekis šviežių krapų, smulkiai supjaustyti Papildomai: Norint pridėti papildomo skonio, galima pašlakstyti akvavitu arba degtine. Gamybos procesas: Upėtakio paruošimas: Apiplaukite upėtakio filė po šaltu vandeniu ir nusausinkite. Druskos mišinio ruošimas: Dubenyje sumaišykite stambią druską, baltąjį cukrų, rudąjį cukrų ir grūstus juoduosius pipirus.Upėtakio paruošimas sūdimui: Ant plokščios paviršiaus ištieskite maistinę plėvelę. Ant plėvelės paskirstykite pusę smulkiai supjaustytų krapų. Ant krapų dėkite upėtakio filė, oda žemyn. Jei naudojate akvavitą arba degtinę, dabar ją užpilkite ant upėtakio mėsos.Užklojimas druskos mišiniu: Ant upėtakio mėsingosios pusės tolygiai paskirstykite druskos ir cukraus mišinį, gerai įspaudžiant. Ant viršaus užberkite likusius krapus. Suvyniokite upėtakio filė maistine plėvele.Brandinimas: Užsūdžius upėtakio filė palikite šaldytuve apie 36-48 valandas. Geriausiam rezultatui filė reikėtų apversti kas 12 valandų.Pateikimas: Baigus brandinimo etapą žuvis jau yra paruošta. Išimkite ją iš šaldytuvo ir išpakuokite. Nuskrebkite didžiąją dalį krapų ir druskos mišinio. Naudodami aštrų peilį, žuvį supjaustykite į plonas riekeles. Pateikite kartu su juoda ar balta duona su garstyčių padažu, kapariais, svogūnais ir kitais priedais. Atminkite, kad gravlax upėtakis ar lašiša visada pateikiama žalia, todėl visada pradėkite nuo šviežiausios žuvies ir įsitikinkite, kad viskas paruošimo metu būtų švaru.
Sužinokite daugiauJūsų krepšelis šiuo metu tuščias.
Nežinote, nuo ko pradėti?
Susipažinkite su šiais produktais:
