Fjord Sales ir Geras Skonis klubo vakarienė Vilniuje + Upėtakio Gravlax receptas

Fjord Sales ir Geras Skonis klubo vakarienė Vilniuje + Upėtakio Gravlax receptas

Šį savaitė mums buvo neįprasta, kadangi dalyvavome skonio ir gurmanų klubo "Geras Skonis" vakarienėje. Akcentuojame tai, nes vakarienė buvo neeilinė.

Gero Skonio gurmanų klubo organizuojamos vakarienės vyksta kelis kartus per metus skirtinguose Lietuvos miestose ir restoranose. Šį kartą vakarienė įvyko naujai atsidariusiame Vilnius Park Plaza viešbučio panoraminiame restorane Horizontas. „Gero skonio“ klubo vakarienėse, patiekalai buvo ne iš įprasto restorano meniu, tačiau ruošti tik tam vieninteliam vakarui. Tai viena iš vilionių tikriems gurmanams atkeliauti į „Gero skonio“ vakarienes, o dar – puiki kompanija, naujos pažintys ir jauki atmosfera bei įdomūs pasakojimai.


Nuotrauka su vaizdu iš restorano Horizontas

Mums šis vakaras buvo dar svarbus dėl tos priežasties, kad galėjome pristatyti žuvies produktus plačiai auditorijai - vakarienėje dalyvavo virš 80 dalyvių iš svečių iš profesnio maisto pasaulio. Virtuvės šefas Gintaras Martinonis parodė savo meistrystę ruošdamas patiekalus iš mūsų Vaivorykštinio Upėtakio filė bei gamino patiekalą iš Islandiškos menkės išpjovos


Nuotraukoje Fjord Sales parduotuvės direktorius Artūras

Užkandžiui ant stalų atkeliavo upėtakio gravlax, lydimas priderinto padažo, daržovių ir duonos, o prie užkandžio buvo pasiūlytas Ilzenbergo Dvaro rausvasis vynuogių vynas.


Nuotraukoje "Gravlax" sūdyta upėtakio filė   

Užkandį keitė karštasis patiekalas iš žuvies : Menkės nugarinės išpjova, kepta lėtoje temperatūroje patiekta su bolivine balanda ir skaninta krevečių kiautų aliejumi. 


Nuotraukoje Menkės išpjova su bolivine balanda

Fjord Sales savo žuvies ir jūros gėrybių produktus tiekia į geriausius Lietuvos restoranus jau ne pirmus metus, džiugindama šefus bei restoranų svečius kokybiška produkcija. Šis vakaras buvo ne išimtis ir mes labai džiaugėmės sulaukę didelio svečių dėmesio bei susidomėjimo produktais.

 

Receptas kaip pasigaminti Upėtakio gravlax

Ingredientai:

  • 1 Norvegiško Vaivorykštinio upėtakio filė (su oda, be kaulų ir kuo šviežesnė)
  • 3 šaukštai stambios jūros druskos
  • 2 šaukštai baltojo cukraus
  • 1 šaukštas rudojo cukraus
  • 1 šaukštas grūstų juodųjų pipirų
  • Didelis kiekis šviežių krapų, smulkiai supjaustyti

Papildomai: Norint pridėti papildomo skonio, galima pašlakstyti akvavitu arba degtine.

Gamybos procesas:

Upėtakio paruošimas: Apiplaukite upėtakio filė po šaltu vandeniu ir nusausinkite.


Druskos mišinio ruošimas: Dubenyje sumaišykite stambią druską, baltąjį cukrų, rudąjį cukrų ir grūstus juoduosius pipirus.

Upėtakio paruošimas sūdimui: Ant plokščios paviršiaus ištieskite maistinę plėvelę. Ant plėvelės paskirstykite pusę smulkiai supjaustytų krapų. Ant krapų dėkite upėtakio filė, oda žemyn. Jei naudojate akvavitą arba degtinę, dabar ją užpilkite ant upėtakio mėsos.

Užklojimas druskos mišiniu: Ant upėtakio mėsingosios pusės tolygiai paskirstykite druskos ir cukraus mišinį, gerai įspaudžiant. Ant viršaus užberkite likusius krapus. Suvyniokite upėtakio filė maistine plėvele.

Brandinimas
: Užsūdžius upėtakio filė palikite šaldytuve apie 36-48 valandas. Geriausiam rezultatui filė reikėtų apversti kas 12 valandų.

Pateikimas: Baigus brandinimo etapą žuvis jau yra paruošta. Išimkite ją iš šaldytuvo ir išpakuokite. Nuskrebkite didžiąją dalį krapų ir druskos mišinio. Naudodami aštrų peilį, žuvį supjaustykite į plonas riekeles. Pateikite kartu su juoda ar balta duona su garstyčių padažu, kapariais, svogūnais ir kitais priedais.

    Atminkite, kad gravlax upėtakis ar lašiša visada pateikiama žalia, todėl visada pradėkite nuo šviežiausios žuvies ir įsitikinkite, kad viskas paruošimo metu būtų švaru.

     

    Вернуться к блогу

    Комментировать

    Обратите внимание, что комментарии проходят одобрение перед публикацией.